Yumurtalı Kabak Kalye


Yumurtalı Kabak Kalye tarifi için Malzemeler :


• Yeşil kabak 6 orta boy

• Domates 1 küçük boy

• Soğan 1 orta boy

• Sıvı yağ 5 yemek kaşığı

• Yumurta 4 adet

• Tuz 2 tatlı kaşığı

• Kara biber 1/4 tatlı kaşığı


Yumurtalı Kabak Kalye yemeğinin hazırlanışı:


Kabak ve domatesi yıkâ, soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Yağ, soğan ve tuzu tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 4-5 dakika öldür. Kabakların saplarını kes, boyuna dört parçaya bölüp, 2 santimetre kalınlıkta doğra. Domatesi yarım santimetreküp irilikte, kuşbaşı doğrayıp soğana ekle, birkaç kez çevir, kabakları koy, karıştır, yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 50 dakika pişir. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, teker teker kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra çırpıp, kabakların üzerine yay, kara biberi serp, kapağı kapat, kısık ateşte 5 dakika daha pişir.



Yumurtalı Kabak Kalye

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes