Yumurtalı Kabak Kalye tarifi için Malzemeler :
Yeşil kabak 6 orta boy
Domates 1 küçük boy
Soğan 1 orta boy
Sıvı yağ 5 yemek kaşığı
Yumurta 4 adet
Tuz 2 tatlı kaşığı
Kara biber 1/4 tatlı kaşığı
Yumurtalı Kabak Kalye yemeğinin hazırlanışı:
Kabak ve domatesi yıkâ, soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Yağ, soğan ve tuzu tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 4-5 dakika öldür. Kabakların saplarını kes, boyuna dört parçaya bölüp, 2 santimetre kalınlıkta doğra. Domatesi yarım santimetreküp irilikte, kuşbaşı doğrayıp soğana ekle, birkaç kez çevir, kabakları koy, karıştır, yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 50 dakika pişir. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, teker teker kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra çırpıp, kabakların üzerine yay, kara biberi serp, kapağı kapat, kısık ateşte 5 dakika daha pişir.
Yumurtalı Kabak Kalye
0 yorum:
Yorum Gönder