Alan Pastası tarifi için Malzemeler :
Alan Pastası yemeğinin hazırlanışı:
Yağı bir kapta tahta kaşıkla karıştırıp beyazlatın. Su buharı üzerinde yumuşatılmış olan çikolatayı katın. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Sarıları teker teker yağa yedirin. Sonra kar haline gelene kadar çırpılmış yumurta aklarını ve pudra şekerini koyup karıştırın. Unla vanilyayı da ekleyin. 25 çarpı 35 cm büyüklüğünde dikdörtgen bir tepsiyi yağlayıp kağıtlayın. Hamuru, 1,5-2 parmak kalınlığında tepsinin içine yayın. Hafif ısılı fırında 40 dakika pişirin. Tepsiyi ters çevirerek pastayı çıkartın. Kağıdı sıyırın ve 4-5 cm karelere bölün, üzerine marmelat sürün. Pastaların marmelatlı yüzlerini çikolatalı glazüre batırın ya da kaşıkla dökün.
Alan Pastası
0 yorum:
Yorum Gönder