BEZELYELİ BULGUR PİLAVI tarifi için Malzemeler :
BEZELYELİ BULGUR PİLAVI yemeğinin hazırlanışı:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkartıp, doğrayınız, sarımsakları kıyınız. Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız.
Dereotunu kıyınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz.
En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz, karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz. Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz
BEZELYELİ BULGUR PİLAVI
0 yorum:
Yorum Gönder