Ayvalı Etimek Tatlısı tarifi için Malzemeler :
Ayvalı Etimek Tatlısı yemeğinin hazırlanışı:
Ayvaları kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 bardak su ve 2 bardak şeker ile birlikte pişirin( piştiğinde hala sulu oluyor). Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin. Üzerine ayvalı karışımın yarısını paylaştırın. Onun üzerine kalan etimekleri ve etimeklerin üzerine ayvalı harcın kalanını yayın. Daha sonra küçük bir tencerede yağ ile unu 2-3 dk. kavurun. Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirin.Piştiğinde içerisine vanilyayı ekleyin ve mikser ile 10-15 dk. çırpın. Muhallebiyi ayvalı karışımın üzerine dökün. Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin.
Ayvalı Etimek Tatlısı
0 yorum:
Yorum Gönder