Alman püresi


Alman püresi tarifi için Malzemeler :


  • 8 adet orta boy Patates

  • 1 yemek kaşığı Salça

  • 2 yemek kaşığı Margarin

  • 1 küçük baş Soğan

  • 2-3 çaykaşığı Pulbiber

  • 1 Çaykaşığı Karabiber

  • 1 Çaykaşığı Kekik

  • Göz kararı Tuz

  • Alman püresi yemeğinin hazırlanışı:


         Patatesler haşlanır. Kabuğu soyulur. Daha sonra patatesler elle iyice ezilir. Tavada yağ eritilip rendelenmiş soğan kavrulur, salçası ilave edilir. Yoğurulmuş patates tavaya aktarılır.
         Baharatlar ve tuz ilave edildikten sonra 2-3 dk. karıştırıldıktan sonra 5 dk. dinlendirilip servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.



    Alman püresi

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes