Domates Salçası


Domates Salçası tarifi için Malzemeler :


  • 12 domates

  • 2 çorba kaşığı sade yağ

  • 2 çorba kaşığı un

  • 2 su bardağı su

  • Yarım bardak et suyu

  • yeteri kadar tuz,biber

  • Domates Salçası yemeğinin hazırlanışı:


    Yıkanan domatesleri ikiye bölüp bir tencereye koyun, suyu, tuzu ve biberi ekleyerek 20 dakika kadar kaynatıp, kevgirden geçirin. Diğer taraftan sade yağın içinde unu kavurun ve domatesli karışımı et suyu ile karıştırarak salça kıvamına getirin ve tekrar ateşte bir süre bıraktıktan sonra indirin. Bu salça et, zeytinyağlı yemekler ve balıklar içindir.



    Domates Salçası

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes