Enginarlı Tavuk Graten tarifi için Malzemeler :
5 Adet Kalça Şiş
1 Adet konserve ya da bütün enginar
2 Çorba kaşığı un
150 gr tereyağ
2 ½ Su bardağı süt
200 gr kaşar rendesi
Enginarlı Tavuk Graten yemeğinin hazırlanışı:
Bir tencerede kalça şişleri haşlayın. Tavuk etlerini haşlandıktan sonra küçük parçalara bölün.
Teflon bir tavada unu tereyağı ile biraz kavrun. 2 ½ su bardağı sütü karışımın içine yavaş yavaş dökerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine haşlamış olduğunuz tavukları, kaşar rendesini, tuz ve kimyonu ekleyin.
Hazırlamış olduğunuz bu malzemeyi enginarların ortasına doldurup üzerine kaşar peyniri serpin.
200ºC de önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Dere otu ile süsledikten sonra servis yapın.
Enginarlı Tavuk Graten
0 yorum:
Yorum Gönder