Piliçli Ekmek


Piliçli Ekmek tarifi için Malzemeler :


  • 4 Parça Piliç Göğüs

  • 1 Adet Yuvarlak Ekmek veya Tost Ekmeği

  • 1 Adet Yeşil Elma- Ufak Doğranmış

  • 60gr. Ceviz İçi- Kıyılmış

  • 3 Adet Yeşil Soğan-İnce Doğranmış

  • 2 Çorba Kaşığı Maydanoz – Kıyılmış

  • 125 gr. Mayonez Dövülmüş

  • Karabiber

  • Ispanak veya Marul Yapraklan – Sapları Ayrılmış

  • 4 Adet Domates – Dilimlenmiş

  • Piliçli Ekmek yemeğinin hazırlanışı:


    Dilimlediğiniz göğüs etlerini kaynayıncıya kadar suda yaklaşık 25 dakika üzeri kapalı olarak hoşlayın. Kendi suyunda soğumaya bırakın. Ekmeği, tepesinden düzgün bir şekilde keserek içini oyun.
    Elma, ceviz, soğan, maydanoz. mayonez ve arzuya göre karabiberi bir kapta karıştırın. Ekmeğin içine sırasıyla yeşil yaprakları, piliç iç etlerini, elmalı harcı ve domates dilimlerini yayın.

    Bu işlemi ekmeğin içi dolana kadar tekrarlayın. En üste tekrar yeşil yaprakları yayıp, kapağı yerleştirdikten sonra alüminyum folyoya sararak bir gece buzdolabında tutun.Pasta dilimi halinde keserek servis yapın.



    Piliçli Ekmek

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes