Ayvalı Humus


Ayvalı Humus tarifi için Malzemeler :


  • 300 gr nohut

  • 500 gr tahin

  • 4-5 diş sarımsak

  • 1 adet ekmek ayvası

  • Yarım limon suyu

  • 2 adet tatlı kaşığı toz şeker

  • 2 çorba kaşığı bal

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,tuz

  • Ayvalı Humus yemeğinin hazırlanışı:


    Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin. Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.



    Ayvalı Humus

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes