Ayva Helvası


Ayva Helvası tarifi için Malzemeler :


  • 5 bardak ayva püresi

  • 5 bardak şeker

  • çok az kırmızı toz gıda boyası

  • Üzerini süslemek için :

  • arzuya göre hindistan cevizi

  • file badem ve ya kaymak olabilir

  • Ayva Helvası yemeğinin hazırlanışı:


    Ayva Püresi:Ayvalarımızın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayıp üzerine çıkana kadar su ilave edip ayvalarımız iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra süzüp ılınmalarını bekliyoruz. Ilınan ayvalarımızı blender dan geçirip püre haline getiriyoruz. Şimdi elde ettiğimiz bu pürenin 5 bardağını derin bir tencereye alıyoruz üzerine 5 bardak da toz şeker koyup,çay kaşığının ucu ile toz gıda boyasını da ekleyip fokur fokur suyunu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz.Suyunu iyice çekip koyu bir kıvam aldıktan sonra bir borcama aktarıyoruz.İyice soğuduktan sonra üzerini süsleyip baklava diliminden biraz daha büyük olacak şekilde kesip servis yapabilirsiniz.kaynak:zuhal yalçın



    Ayva Helvası

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes