Bezelyeli Pilav


Bezelyeli Pilav tarifi için Malzemeler :


• 2 bardak pirinç

• 3 kaşık tereyağı

• 3 bardak et suyu

• 1 bardak iç bezelye

• Tuz


Bezelyeli Pilav yemeğinin hazırlanışı:


1. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin. Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın. Yeterince tuz koyun. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çektirin. İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin.


2. Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın.



Bezelyeli Pilav

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes