Ayva Tatlısı


Ayva Tatlısı tarifi için Malzemeler :


• 4 ayva

• 1 elma

• 100 g çekirdeksiz kuru üzüm

• 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker

• ½ çay kaşığı şeker boyası

• 2 yemek kaşığı kaymak

• Tarçın


Ayva Tatlısı yemeğinin hazırlanışı:


Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.


Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.


Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.



Ayva Tatlısı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes