Alan Pastası


Alan Pastası tarifi için Malzemeler :


  • 150 gr tereyağı

  • 150 gr pudra şeker

  • 100 gr sütsüz acı çikolata

  • 10 adet yumurta

  • 4 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 çay kaşığı vanilya

  • Üstü için:

  • 150 gr toz şeker

  • 100 gr acı çikolata

  • 20 gr tereyağı(1 yemek kaşığı)

  • 3 yemek kaşığı marmelat

  • Alan Pastası yemeğinin hazırlanışı:


    Yağı bir kapta tahta kaşıkla karıştırıp beyazlatın. Su buharı üzerinde yumuşatılmış olan çikolatayı katın. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Sarıları teker teker yağa yedirin. Sonra kar haline gelene kadar çırpılmış yumurta aklarını ve pudra şekerini koyup karıştırın. Unla vanilyayı da ekleyin. 25 çarpı 35 cm büyüklüğünde dikdörtgen bir tepsiyi yağlayıp kağıtlayın. Hamuru, 1,5-2 parmak kalınlığında tepsinin içine yayın. Hafif ısılı fırında 40 dakika pişirin. Tepsiyi ters çevirerek pastayı çıkartın. Kağıdı sıyırın ve 4-5 cm karelere bölün, üzerine marmelat sürün. Pastaların marmelatlı yüzlerini çikolatalı glazüre batırın ya da kaşıkla dökün.



    Alan Pastası

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes