Güveçte Tavuklu Karnabahar tarifi için Malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
250 gr kuşbaşı tavuk göğsü
100 gr konserve mantar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tetryağı
1 çay kaşığı köri
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yarım demet dereotu
1 su bardağı sıcak su
Güveçte Tavuklu Karnabahar yemeğinin hazırlanışı:
Tereyağında tavuk etlerini soteleyin. Soğanı halka halka doğrayarak ilave edin.
Bütün sarımsakları, mantarları halka doğranmış havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. Karnabaharı dilim dilim kesip güvece yerleştirin. Üzerine tavuklu harcı, köri, tuz, karabiber katıp 1 su bardağı sıcak su ilave ederek güvecin ağzını kapatın.
180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerine dereotu serpip servise sunun.
Güveçte Tavuklu Karnabahar
0 yorum:
Yorum Gönder