Fırında Patatesli Tavuk Butu tarifi için Malzemeler :
Fırında Patatesli Tavuk Butu yemeğinin hazırlanışı:
6 tavuk butu iyice tutsulenip tuyleri temizledikten sonra firna girecek buyuklukte derice bir celik tencereye yada teflonlu derin tepsiye yerlestirilir patatesler istege gore dogranir patatesleri tavuk butlarin yanlarina yerlestirilir,tum taze biberler ayiklanip yikanip temizledikten sonra arzu gore buyuk parcalar kesilir biberlerde patates gibi tavuk butlarin yanina yerlestirilir, domatesleri yuvarlak sekilde kesilerek hepsinin ustune gelecek sekilde yerlestirilir en ustune bir tutam tuz karabiber kirmizi toz biber serpiliren sonrada sivi yag eklenir onceden yuksek derecede isitilmis firina konur isisi 150-200 derece arasi firinda pisirilmeye birakilir yemegin suyunu birakma kivamina gelinceye kadar pisirilir cigden yapildiginda 1.5 ile 2 saat onceden ocakta pisirilirse daha sonra mutlaka firina konulmalidir o zaman pisme suresi yarim saattir yanina sunacaginiz taze havuc salatasi ile afiyet olsun bu yemek bir sicak ana yemektir.
Fırında Patatesli Tavuk Butu



0 yorum:
Yorum Gönder