Fırında Gevrek Tavuk


Fırında Gevrek Tavuk tarifi için Malzemeler :


• 4 adet tavuk göğsü

• 1 çorba kaşığı sıvıyağ

• 1 çorba kaşığı limon suyu

• Tuz, karabiber

• 1 çorba kaşığı kekik

• 1 adet soğan

• Yarım su bardağı taze ekmek içi


Fırında Gevrek Tavuk yemeğinin hazırlanışı:


Tavuk etlerini yağlanmış fırın tepsisine koyun.


Bir kapta 1 çorba kaşığı sıvıyağı, 1 çorba kaşığı limon suyunu, karabiberi, tuz, 1 çorba kaşığı kekiği ve rendelenmiş soğanı iyice karıştırın.


Bu karışımı tepsideki tavukların üzerine döktükten sonra ufalanmış ekmek içlerini tavuk etlerinin üzerine serpin. Ekmek içlerinin düşmemesi içim el yardımı ile tavukların üzerine yayın.


Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırına tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra sıcak olarak da servis yapın.



Fırında Gevrek Tavuk

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes