Badem Ezmesi

0 yorum


Badem Ezmesi tarifi için Malzemeler :


• 400 gr. badem,

• 1 su bardağı toz şeker,

• Yarım su bardağı su


Badem Ezmesi yemeğinin hazırlanışı:


Bademleri ılık suda ıslatıp kabuklarını soyun.Bir tencerede şekeri ve suyu kaynatarak koyu kıvamlı şerbet haline getirin. Bademleri robotta kıyın.Kıyılmış bademlerin üzerine şerbeti döküp karıştırın.


Kıvamlı bir hamur haline gelince elinizle şekil verin.



Badem Ezmesi

Ayvalı Humus

0 yorum


Ayvalı Humus tarifi için Malzemeler :


  • 300 gr nohut

  • 500 gr tahin

  • 4-5 diş sarımsak

  • 1 adet ekmek ayvası

  • Yarım limon suyu

  • 2 adet tatlı kaşığı toz şeker

  • 2 çorba kaşığı bal

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,tuz

  • Ayvalı Humus yemeğinin hazırlanışı:


    Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin. Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.



    Ayvalı Humus

    Ayvalı Etimek Tatlısı

    0 yorum


    Ayvalı Etimek Tatlısı tarifi için Malzemeler :


  • 2 adet ayva

  • 2 su bardağı su

  • 2,5 su bardağı şeker

  • 1 paket tuzsuz tuzsuz etimek

  • 3 su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 paket vanilya

  • hindistan cevizi

  • Ayvalı Etimek Tatlısı yemeğinin hazırlanışı:


    Ayvaları kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 bardak su ve 2 bardak şeker ile birlikte pişirin( piştiğinde hala sulu oluyor). Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin. Üzerine ayvalı karışımın yarısını paylaştırın. Onun üzerine kalan etimekleri ve etimeklerin üzerine ayvalı harcın kalanını yayın. Daha sonra küçük bir tencerede yağ ile unu 2-3 dk. kavurun. Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirin.Piştiğinde içerisine vanilyayı ekleyin ve mikser ile 10-15 dk. çırpın. Muhallebiyi ayvalı karışımın üzerine dökün. Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin.



    Ayvalı Etimek Tatlısı

    Ayva Tatlısı

    0 yorum


    Ayva Tatlısı tarifi için Malzemeler :


    • 4 ayva

    • 1 elma

    • 100 g çekirdeksiz kuru üzüm

    • 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker

    • ½ çay kaşığı şeker boyası

    • 2 yemek kaşığı kaymak

    • Tarçın


    Ayva Tatlısı yemeğinin hazırlanışı:


    Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.


    Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.


    Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.



    Ayva Tatlısı

    Ayva Reçelli Muhallebi

    0 yorum


    Ayva Reçelli Muhallebi tarifi için Malzemeler :


  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardagi toz seker

  • 2 yemek kasigi irmik

  • 1 yemek kasigi bugday nisastasi

  • 4 su bardagi süt

  • 1 su bardagi dövülmüs findik

  • 1 paket vanilya

  • üzeri icin:
    İstege göre ayva receli suyu ile birlik yada taneleri veya portakal receli


    Ayva Reçelli Muhallebi yemeğinin hazırlanışı:


    Teflon tencerede yumurta, toz sekeri cirpma teli ile cirpin. İrmik, bugday nisastasi ve vanilya ekleyip cirpin. Sütü azar azar ilave edip pütürsüz kivama gelince kisik ateste muhalebi koyulasincaya kadar pisirin, kaynamaya baslayinca findiklari ekleyip ocaktan alin. Tabaklara paylastirin buzdolabina 1 gece bekletin. Servis yapmadan önce tabaklari ters cevirin üzerine ayva veye portakal receli dökerek servis yapin.



    Ayva Reçelli Muhallebi

    Ayva Helvası

    0 yorum


    Ayva Helvası tarifi için Malzemeler :


  • 5 bardak ayva püresi

  • 5 bardak şeker

  • çok az kırmızı toz gıda boyası

  • Üzerini süslemek için :

  • arzuya göre hindistan cevizi

  • file badem ve ya kaymak olabilir

  • Ayva Helvası yemeğinin hazırlanışı:


    Ayva Püresi:Ayvalarımızın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayıp üzerine çıkana kadar su ilave edip ayvalarımız iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra süzüp ılınmalarını bekliyoruz. Ilınan ayvalarımızı blender dan geçirip püre haline getiriyoruz. Şimdi elde ettiğimiz bu pürenin 5 bardağını derin bir tencereye alıyoruz üzerine 5 bardak da toz şeker koyup,çay kaşığının ucu ile toz gıda boyasını da ekleyip fokur fokur suyunu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz.Suyunu iyice çekip koyu bir kıvam aldıktan sonra bir borcama aktarıyoruz.İyice soğuduktan sonra üzerini süsleyip baklava diliminden biraz daha büyük olacak şekilde kesip servis yapabilirsiniz.kaynak:zuhal yalçın



    Ayva Helvası

    Ayva Borani

    0 yorum


    Ayva Borani tarifi için Malzemeler :


    • 4 adet ayva

    • 250 gr yağsız kuzu kusbası

    • 30 gr margarin

    • 4 çorba kasığı toz seker

    • 1 çay kasığı tuz

    • 1 çay kasığı nane

    • 5-6 dis sarımsak

    • 3 su bardağı su


    Ayva Borani yemeğinin hazırlanışı:


    Margarini derin tencerede eritin kusbası eti, tuzu ve sekeri ekleyerek kavurun. 3 bardak suyu ekleyin 5 dk. kaynamaya bırakın ayvaların kabugunu soyup, çekirdeklerini çıkarın. 9-10 parçaya bölün kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın 10 dk. kadar daha pisirdikten sonra naneyi ekleyin.


    5 dk. sonra atesten alıp servis yapabilirsiniz.



    Ayva Borani

     
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes