Akdeniz Usulü Yeşil Salata

0 yorum


Akdeniz Usulü Yeşil Salata tarifi için Malzemeler :


• Masculin

• Akdeniz Yeşillikleri

• Roka

• 30 gr taze fesleğen yaprakları

• Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)

• Citrus sos (limon, turunç, portakal suyu)


Akdeniz Usulü Yeşil Salata yemeğinin hazırlanışı:


Zeytinyağının aromayı alması için, bir gün öncesinden taze fesleğen yaprakları zeytinyağının şişesine eklenir. Tüm yeşillikler iyice yıkandıktan sonra karıştırma kabına alınır. Tüm salata malzemelerinin yaprakları kesilmeden konulur Hazırlanan citrus sos salata yapraklarının olduğu kaba eklenip karıştırılır.


Salata servis tabağına alındıktan sonra fesleğen aromalı zeytinyağı eklenerek servis yapılır.



Akdeniz Usulü Yeşil Salata

Akdeniz Usulü Sebze Salatası

0 yorum


Akdeniz Usulü Sebze Salatası tarifi için Malzemeler :


• Patates (ince kabuklu) 500 gr.

• Tavuk Suyu 350 ml.

• Arpacık Soğanı (ayıklanmış) 10 adet

• Sarmısak (kıyılmış) 2 diş

• Kabak (uzunlamasına 4`e bölünüp 2 cm`lik dilimlenmiş)

• 500 gr. Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)

• 250 gr. Tuz

• Kekik 1/4 çay kaşığı

• Biberiye (ufalanmış) 1/4 çay kaşığı

• Rezene tohumu (ezilmiş) 1/4 çay kaşığı

• Karabiber

• Yağ-Sirke karışımı 30 ml.

• Kıvırcık Salata Yaprakları (süslemek için) 4 adet


Akdeniz Usulü Sebze Salatası yemeğinin hazırlanışı:


Patatesleri iyice yıkayın. Bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) haşlayın. Soğutun, kabuklarını soymadan doğrayın.


Tavuk suyunu bir tavada ısıtın. İçine arpacık soğanı, sarmısak, kabak, mantar ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kapağını kapatıp, sebzeleri hafif diri kalacak biçimde (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Süzerek bir kaba aktarın ve patateslerle karıştırın.


Geriye kalan pişirme suyuna kekik, biberiye ve rezene tohumlarını ekleyin. Yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın. Kaynar haldeki sebzeli tavuk suyunu sebzelerin üzerine dökün. Tuz ve karabiberi serpin. Salatayı marine olması için 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.


Servis etmeden önce yağ ve sirke ile hazırladığınız karışımı üzerine döküp iyice harmanlayın. Kıvırcık salata yaprakları ile süsleyip servis yapın.



Akdeniz Usulü Sebze Salatası

Acılı Tavuk Salatası - 2

0 yorum


Acılı Tavuk Salatası – 2 tarifi için Malzemeler :


• 1 kg jülyen* doğranmış tavuk

• 3 adet ince doğranmış taze soğan

• 4 çorba kaşığı soya sosu

• 100 gr jülyen doğranmış kırmızı biber

• Yeteri kadar tuz

• 5 çorba kaşığı zeytinyağı

• 2 çay kaşığı zencefil

• 2 diş sarımsak


* Jülyen doğrama: Malzemenin ince ve uzun doğranma şeklidir.


Acılı Tavuk Salatası – 2 yemeğinin hazırlanışı:


Tavukları doğradıktan sonra soya sosu, sarımsak, zeytinyağı, kırmızı biber, zencefil ve tuzu bir kabın içinde karıştırın hazır olduktan sonra kızartıp soğutun.


Kırmızı biber jülyen, doğranmış taze soğan ile karıştırıp servise sunun.



Acılı Tavuk Salatası - 2

Acılı Tavuk Salatası - 1

0 yorum


Acılı Tavuk Salatası – 1 tarifi için Malzemeler :


• 200 gr piliç eti(pişmiş)

• 2 adet domates

• 1 adet yeşil acı biber

• ½ adet marul

• 1 adet orta boy soğan

• 1 çay kaşığı kimyon

• ½ çay bardağı limon suyu


Acılı Tavuk Salatası – 1 yemeğinin hazırlanışı:


Geniş bir kabın içinde, piliç eti ve salatalık malzemeyi karıştırınız. Bu karışıma tuz ve karabiberi de ilave ederek 30 dakika kadar beklemeye bırakınız.


İri doğranmış marul yapraklarını servis kabının tabanına yerleştirdikten sonra, karışımı üzerine dökerek servis yapınız.



Acılı Tavuk Salatası - 1

Yaş Salata

0 yorum


Yaş Salata tarifi için Malzemeler :


  • Kereviz başı

  • Havuç

  • Dereotu

  • Ceviz

  • Yoğurt

  • Mayonez

  • Sarımsak

  • Kuru nane

  • Tuz

  • Yaş Salata yemeğinin hazırlanışı:


    Kereviz başını ve havucu rendeleyin.Dereotunu ince ince kıyın.Cevizi ve sarımsağı dövün.Yoğurt ve mayonezi birbiriyle karıtırın.En son olarak bütün malzemeleri birleştirip iyice karıştırın. Malzeme miktarlarını kendinize uygun şekilde ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun..



    Yaş Salata

    Limon Marmelatı

    0 yorum


    Limon Marmelatı tarifi için Malzemeler :


  • 10 adet limon

  • 4 bardak şeker

  • 4 bardak su

  • Limon Marmelatı yemeğinin hazırlanışı:


    Limonu yıkayıp, kabuklarını rendeleyin. Çıkan beyaz zarları bıçakla temizleyip atın. Gövde limonları incecik dilimleyin. Rende ve dilimleri birlikte bir kaba alıp, buzdolabında beş-altı saat bekletin. Tencere alın. Suyunu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte bir saat civarında kaynatın. Limonlar suyunu çekip iyice yumuşayınca şekeri ekleyin. Kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar kaynatmaya devam edin. Soğuyunca kesinlikle kuru olması gereken kavanozlara koyup, ağızlarını sıkıca kapatın ve kaldırın. Afiyet olsun.



    Limon Marmelatı

    Badem Ezmesi

    0 yorum


    Badem Ezmesi tarifi için Malzemeler :


    • 400 gr. badem,

    • 1 su bardağı toz şeker,

    • Yarım su bardağı su


    Badem Ezmesi yemeğinin hazırlanışı:


    Bademleri ılık suda ıslatıp kabuklarını soyun.Bir tencerede şekeri ve suyu kaynatarak koyu kıvamlı şerbet haline getirin. Bademleri robotta kıyın.Kıyılmış bademlerin üzerine şerbeti döküp karıştırın.


    Kıvamlı bir hamur haline gelince elinizle şekil verin.



    Badem Ezmesi

     
  • yemektariflerim © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes